Welkom bij de Platenlounge


Listen Inn - Nola Night - 13 december 2019

Dit is de website van De Platenlounge: de platenwinkel van Louis Kleingeld en Marijke Folkertsma,

Over platen gesproken: het gaat hier over: muziek en kunst! Platen voor op de draaitafel of in de CD-speler, of platen van kunstenaars aan de muur. Je vindt het in een historisch monument met vitrinekasten uit 1825, met een muur uit de 16-de eeuw en eikenhouten balken onder de houten vloerconstructie van de bovenverdieping.

De elpees brengen je terug naar je jeugd, of andere periodes uit je leven, als je ze uit de bakken haalt en je even een stukje mag horen... terwijl je ook aangenaam verrast kunt worden, als je muziek te horen krijgt.. die je nog niet kent! Ook vind je er veel bijzondere en zeldzame collectors items, waaronder veel jazz-platen, zier ook op www.deplatenloungeonline.nl.

Verder kun je er terecht voor een nieuwe draaitafel of platenspeler, 

Langzamerhand vind je in de winkel een groeiende collectie aanverwante artikelen, zoals bands-merchandise en kleding met een twist, vintage of nieuw. De schilderijen aan de muur zijn van Marijke Folkertsma, MARMUR, en er hangen litho`s van Mariette van Zuydam uit Nieuw-Zeeland. Daarnaast is er glaskunst van Loranto en kristal van Ozzaro.

In de lounge kunt u een Earth-koffie of Cappuccino drinken van versgemalen koffiebonen -fair trade biologisch! En ook biologisch vruchtensap of thee, met walnotentaart van Knap Lekker, een streekbiertje en een wijntje tijdens de Listen Inn-avonden (in het naseizoen)  maakt het gezellig uitgaan in de Platenlounge. Havenplein 6. 4301 CB Zierikzee. tel. 0111-407839.

Nieuws:

1-05-2024


In de Nieuwe Kerk in ZIerikzee speelt op woensdagavond 1 mei de bekende saxofonist Scott Hamilton! Hij is een van de grootste (nog levende) saxofonisten, die we kennen, en stond jarenlang in de hitlijst van MARMURGo music met De "Danish Ballads"!
U kunt via onze winkel tickets kopen om in aanmerking te komen voor mooie plaats! Ook kunt u reserveren via de site van "Theaters Aan Zee" 

 

 

 

22-04-2023


De Instores op Record Store Day, 22 april 2023, zijn bekend.

 

16.00 u. Wolf Vanwymeersch

 

22-04-2023


22 april 2023

komt "De Toegift' naar Zierikzee voor een Instore bij de Platenlounge.

Ze spelen om 12.00!

 

1-10-2022


Op zaterdag 1 oktober as. hebben we weer live-muziek: Erik van den Broeck was al eerder bij ons met zijn band: the Monotrol Kid! Hij speelt nu alleen, als een soort try-out voor zijn toer door Amerika, waar hij ook geboekt staat voor diverse optredens. We zijn heel benieuwd naar zijn nieuwe songs, want wat hij maakt is zeer de moeite waard en hij heeft een geweldige stem! 

Kom daarom as. zaterdag 1 oktober omstreeks 15.30 u. naar de Platenlounge en geniet weer mee van deze gevoelige singer-songwriter met een bijzonder mooi stemgeluid.